KUINKA ETÄTERAPIA EROAAKAAN PERINTEISESTÄ TERAPIASTA?

Minulta on kysytty, kuinka netti- ja puhelinterapia eroaa kasvotusten tapahtuvasta terapiasta. Itseänikin terapeuttina on hämmästyttänyt, kuinka vähän se loppujen lopuksi eroaa. Netti (online-) terapiassa Sinä et lähde terapiaan, vaan työstät asioitasi kotonasi tai missä rauhallisessa paikassa oletkaan. Meillä on asiakkaita, jotka työn tai muun asian vuoksi ovat palvelussamme ulkomailta käsin, sähköpostilla tai skype- yhteydellä. Tässä terapiassa et kerro, ellet halua, nimeäsi, asuinpaikkaasi tai muita henkilötietojasi. Tietojasi ei kirjata mihinkään rekistereihin. Joissain tilanteissa se voi vähentää leimautumista tai madaltaa kynnystä avun hakemiseen.

Molemmissa on samoja hoidollisia elementtejä. Etäterapiassa terapeuttina sovellan samoja työtapoja kuin tekisin kasvotusten asiakkaan kanssa. Molemmissa keskustelut ovat luottamuksellisia. Joillekin kasvotusten tapahtuva terapia sopii parhaiten, joidenkin on helpompi puhua tietokoneen tai puhelimen välityksellä. Molemmissa joudut tekemään töitä terapiassa asetetun tavoitteen saavuttamiseksi. Etäterapiassa voit rauhassa miettiä ja puntaroida asioita sekä palata niihin myöhemmin, koska nettiterapiassa sinä päätät, missä aikataulussa etenet. Nettiterapiaan et tarvitse lähetettä, se on matalan kynnyksen terapiaa, jossa oma yhteydenotto riittää. Etäterapiassa säästyy aikaa ja rahaa, mikä menisi paikasta toiseen siirtymiseen. Vaikka terapeutti on ammattilainen, hän voi olla kuin ystävä siinä mielessä, että voit aina uudelleen ja luottamuksella kääntyä hänen puoleensa, kun ongelma tai asia putkahtaa esille, tulee takapakkia.

Nettiterapia on kasvava, moderni hoitomuoto, jonka tehokkuudesta on tutkimuksilla saatu hyviä tuloksia. Molemmissa pääpaino on asiakkaan auttamisessa.

Artikkeli / Savon Sanomat 12.8.2015

*Klikkaa tästä takaisin blogin etusivulle*